Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Citigroup: Στα 2,90 ευρώ η τιμή στόχος για Εθνική, 1,55 ευρώ για Πειραιώς και 0,65 ευρώ για Alpha Bank

 

12/08/2014 - 10:48
Citigroup: Στα 2,90 ευρώ η τιμή στόχος για Εθνική, 1,55 ευρώ για Πειραιώς και 0,65 ευρώ για Alpha Bank
Σύσταση buy (αγορά) για την Εθνική και την Πειραιώς και neutral (ουδετερότητα) για την Alpha Bank
Η πρόσφατη διόρθωση στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών καθιστούν πλέον τους τίτλους ελκυστικούς στο Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση της Citigroup, η οποία δίνει σύσταση buy (αγορά) για την Εθνική και την Πειραιώς και neutral (ουδετερότητα) για την Alpha Bank. 
Η Citigroup δίνει τιμή στόχο στα 2,90 ευρώ για την Εθνική, 1,55 ευρώ (από 2 ευρώ) για την Πειραιώς και 0,65 ευρώ για την Alpha Bank. 
Σύμφωνα με τη Citigroup εάν στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ισχύσουν οι ίδιες παραδοχές που χρησιμοποιήθηκαν και στα αντίστοιχα που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος, τότε οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες δεν θα βρεθούν αντιμέτωπες με νέες κεφαλαιακές ανάγκες. 
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ισχύσουν τα ίδια στοιχεία για τις εκτιμώμενες πιστωτικές ζημιές και την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου.
Στο αισιόδοξο σενάριο η Citigroup εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα δημιουργήσουν έως το 2018 κεφαλαιακό πλεόνασμα ίσο σχεδόν με το 30% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής τους. 
Αντίθετα, στο δυσμενές σενάριο οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια που θα αντιστοιχούν στο 20% της κεφαλαιοποίησης.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: