Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Οι ρωσόφωνοι αναχαίτισαν μεγάλη φάλαγγα στο Miusynsk - 20 νεκρούς άφησαν οι νεοναζί [vid]

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ "ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ" ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
 
20:00
13/08/2014
 
Άνδρες των Δυνάμεων Αυτοάμυνας των ρωσοφώνων, απέκρουσαν επιτυχώς μία ακόμα επίθεση των καθεστωτικών δυνάμεων του Κιέβου, οχυρωμένοι στο χωριό Miusynsk, που βρίσκεται πάνω στο δρόμο που ενώνει το Λουγκάνσκ με το Ντόνετσκ. 
 
Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου αποτελούνταν από 150 άνδρες των νεοναζιστικών ταγμάτων της «Εθνικής Φρουράς» και του «Δεξιού Τομέα», και πορεύονταν σε μία μεγάλη φάλαγγα 30 τεθωρακισμένων οχημάτων, με τρεις φάλαγγες πυροβόλων Grad, τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης T-64, πολλά ΤΟΜΑ BTR και BMP, και αυτοκινούμενα πυροβόλα 2s3 Akatsiya των 152mm.
 
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων 20 από τους Ουκρανούς νεοναζί έπεσαν νεκροί και τρεις συνελήφθησαν αιχμάλωτοι. Εν τω μεταξύ σε άλλο σημείο ένα λεωφορείο με ενόπλους του "Δεξιού Τομέα" που προωθούταν προς Ντόνετσκ, έπεσε σε ενέδρα ρωσοφώνων. Οι νεοναζί του "Δεξού Τομέα" εξολοθρεύθηκαν έως ενός.
 
Από τους ρωσόφωνους πολιτοφυλακές δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.
 
Παρά το γεγονός ότι οι καθεστωτικοί είχαν τουλάχιστον διπλάσιο αριθμητικό πλεονέκτημα και σαφή υπεροχή σε δύναμη πυρός πυροβολικού, οι ρωσόφωνοι υπερασπιστές κατάφεραν να κρατήσουν τον έλεγχο της θέσης τους στο Miusynsk και να απωθήσουν τους Ουκρανούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση.
 
Η άμυνα της πολιτοφυλακής των ρωσόφωνων, με δύναμη που δεν ξεπερνούσε τους 80 άνδρες, κατάφερε να ακινητοποιήσει τρία ΤΟΜΑ, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο από τα πέντε άρματα T-64, αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν.
 
Πλέον, οι εναπομείναντες νεοναζί έχουν σκορπίσει στα γύρω χωράφια και τις ρεματιές, και οι τελευταίοι συνεχίζουν να πολεμούν στις παρυφές του χωριού.
 
Το κύριο καθήκον της δύναμης των ρωσόφωνων στο Miusynsk, το οποίο ήταν η διαφύλαξη της γραμμής επικοινωνίας Ντόνετσκ-Λουγκάνσκ, έχει επιτευχθεί.
 
 
Δείτε βίντεο από την ενέδρα των ρωσόφωνων στο λεωφορείο του "Δεξιού Τομέα":
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: