Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μια γωνιά για όλους τους Έλληνες σε δημόσια βιβλιοθήκη στο βόρειο Λονδίνο

 

6
Στεγασμένη σε έναν πολύ όμορφο χώρο σε κεντρικό σημείο, η δημόσια βιβλιοθήκη του Wood Green στο βόρειο Λονδίνο, προσφέρει μία σειρά από υπηρεσίες όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το δανεισμό βιβλίων, την εκτύπωση σε πολύ χαμηλές τιμές (10p η ασπρόμαυρη σελίδα), την ενοικίαση dvd παντός είδους και πολλά άλλα, ενώ δεν λείπουν οι χώροι αναψυχής και ανάγνωσης αλλά και η παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, δεν είναι όλα αυτά το θέμα μας. Μέσα στη βιβλιοθήκη, υπάρχει μία ειδική γωνιά η οποία είναι γεμάτη με εκατοντάδες βιβλία στην ελληνική γλώσσα, τα οποία μπορείτε να δανειστείτε δωρεάν (αφού πρώτα εγγραφείτε ως μέλος στη βιβλιοθήκη). Πρόκειται για παλιούς και νέους τίτλους βιβλίων -κυρίως μυθιστορήματα.
library-wood-green
Στα ράφια με τα βιβλία στην ελληνική γλώσσα, υπάρχουν τίτλοι τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες συγγραφείς ενώ σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαμε η ομάδα του eobserver στον χώρο, εντοπίσαμε και αρκετά βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη!

Σχετικά με τη δημόσια βιβλιοθήκη του Wood Green, πρόκειται για μία από τις 10 πιο πολυσύχναστες βιβλιοθήκες όλης της Αγγλίας με πάνω από 65,000 επισκέπτες κάθε μήνα. Βρίσκεται στο High Road της περιοχής (αριθμοί 187-197A) και οι ώρες που λειτουργεί έχουν ως εξής:
Δευτέρα – Παρασκευή: 9am – 7pm
Σάββατο: 9am – 5pm
Κυριακή: 12noon – 4pm (πρόσβαση στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο μόνο).
Να σημειώσουμε πως πρόσφατα εγκρίθηκε κονδύλι από τον δήμο του Haringey, ύψους 80,000 λιρών με σκοπό την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της βιβλιοθήκης.
woodgreen0library

Δεν υπάρχουν σχόλια: