Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Η Μέρκελ οδηγεί την Γερμανία σε πόλεμο με την Ρωσία - Κρίσιμες ώρες για την ειρήνη στην Ευρώπη

 

1 741
Την ώρα που οι περισσότεροι Γερμανοί ζητούν καλύτερη σχέση με την Ρωσία και τάσσονται κατά των κυρώσεων, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά και την επίσκεψη Ομπάμα στο Ανόβερο, φαίνεται πως αποφασίζει να ταχθεί το πλευρό των ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να σύρουν την Ευρώπη σε απόλυτη ρήξη με την «Αρκούδα» εν όψει της παγκόσμιας σύρραξης που δείχνει να πλησιάζει.
Η Μέρκελ επιβεβαίωσε, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα, ότι σκέφτεται την αύξηση των γερμανικών στρατευμάτων σε Βαλτική και Πολωνία, φυσικά κατά της Ρωσίας.
Έτσι, στην Λιθουανία το Βερολίνο σκέφτεται να στείλει εν αρχή ένα τάγμα αποτελούμενο από 1000 στρατιώτες. Η απόφαση θα παρθεί στις 8. και 9. Ιουλίου στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.
Οι ανατολικές χώρες του ΝΑΤΟ δηλώνουν καθημερινά ότι απειλούνται από την Ρωσία, ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, προκειμένου να προκληθεί η «Αρκούδα». Σε αυτή την κατεύθυνση το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει την παρουσία τους σε αυτές τις χώρες.
Ο γερμανικός Στρατός (Bundeswehr) έχει στείλει ήδη 5500 στρατιώτες για στρατιωτικά γυμνάσια. Μετά την Βαρσοβία θα δοθεί η συνέχεια, όπως αποφασίστηκε.
Η Ρωσία αντιδρά έντονα σε αυτή την προοπτική. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαφρόφ, σχολιάζει με οργή τα πλάνα του ΝΑΤΟ και την απόφαση του Βερολίνου.
Μιλώντας στην σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter», δηλώνει: «Έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει πως όταν οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ πλησιάζουν τα σύνορα της Ρωσίας, τότε εξυπακούεται πως θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».
Ο Λαβρόφ κατηγορεί όχι άδικα το ΝΑΤΟ πως είχε αποφασίσει τον εξοπλισμό της Ανατ. Ευρώπης ήδη πριν την ουκρανική κρίση, η οποία φυσικά ξέσπασε με ευθύνη της Δύσης, η οποία συνεργάστηκε με τους Ουκρανούς Ναζί για να ανατρέψει τον νόμιμο Πρόεδρο της χώρας.
Η απόφαση τώρα της Άνγκελα Μέρκελ να συμπλεύσει με την επιθετική αμερικανική πολιτική κατά της Ρωσίας, δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Μόσχας στο ΝΑΤΟ , Alexander Gruschko, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία «θετική Ατζέντα» με το ΝΑΤΟ και άρα η Γερμανία με την απόφασή της μπαίνει ουσιαστικά απέναντι από την Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Σφοδρή κριτική κατά της απόφασης της καγκελάριου υπήρξε και εντός Γερμανίας με εντονότερη αυτή της Αριστεράς.
«Η Μέρκελ προβαίνει σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση (κατά της Μόσχας), όταν 75 χρόνια μετά την γερμανική επίθεση στην Σοβιετική Ένωση στέλνει τον γερμανικό στρατό στα σύνορα με την Ρωσία», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Sahra Wagenknecht.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: