Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς


Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς

Είμαι εκπαιδευτικός με 8ετή υπηρεσία και μεταπτυχιακά. Ο μισθός μου; 855€. Πριν μερικοί αρχίσουν να μιλάνε για βλακείες του τύπου και πολλά είναι...
θα τους πω πως είμαι από τους ευνοημένους, μιας και μένω σπίτι μου (από τους λίγους που το πέτυχαν) . Η κατάσταση δεν είναι καλή και δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον για να παλέψει να την βελτιώσει. Δεν πιστεύω πια στους συνδικαλιστές μας. Σε κανέναν και σίγουρα όχι όταν κάποιοι από αυτούς παίρνουν Bonus Βα! θμό Α. Αλλά αυτό είναι το κερασάκι. Τι έκαναν 4 χρόνια (από το 2007 που έχουμε να πάρουμε 1 € αύξηση για να αλλάξουν, για να διαπραγματευτούν; Τίποτα! Μόνο έρχονταν στο σύλλογο και αναπαρήγαγαν τα έντυπα του Ιντερνετ. Και πρότειναν φυσικά ΑΠΕΡΓΙΕΣ! Λες και μπορούμε πια να απολέσουμε 50-60 € .
Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, πιστεύω πως όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να κατεβούμε στις συνελεύσεις και να σταματήσουμε αυτούς τους (δυστυχώς αριστερούς) συνδικαλιστές μας, προτείνοντας (ναι θα μας κάνουν να τους υποδείξουμε τη δουλειά τους) λύσεις στο πρόβλημα
Συγκεκριμένα, πιστεύω πως κανένα σχολείο δεν πρέπει να ξαναπάει στη Βουλή των Ελλήνων. Οργανωμένα και με ανακοινώσεις επίσημες, οι ΕΛΜΕ θα πρέπει να το δηλώσουν ρητά. Θέλουμε ταξίδι; Αλλού, όχι Βουλή και να το μάθει όλος ο κόσμος.
Πρέπει οι τοπικές ΕΛΜΕ επιτέλους να έρθουν σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, με ασφαλιστές, με επιχειρηματικές ενότητες ώστε να διαπραγματευτούν υπέρ μας ελαφρύνσεις. 20% στον εμπορικό σύλλογο είναι κάτι, μειωμένες ασφάλειες ζωής οχημάτων κτλ είναι μια φοροελάφρυνση. Είμαστε πολλοί σε κάθε κοινωνία, έχουμε δύναμη. Δυστυχώς ανθρώπους να το καταφέρουν δεν έχουμε!
Πρέπει σιγά σιγά να ξυπνήσουμε κι εμείς!
Προτείνοντας σε συνελεύσεις που δεν αποτελούνται από άτομα φίλα προσκείμενα σε ανθρώπους που μας έφεραν εδώ (ναι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Το θέμα απεργία το ξεφτίλισαν γιατί αυτά τους έμαθε ο πολιτικός τους χώρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: