Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τον Κώστα Βαξεβάνη


Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τον Κώστα Βαξεβάνη

Αξιότιμε κύριε Βαξεβάνη,
Με μεγάλη μου χαρά και ηθική ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την κόντρα και τη σύγκρουσή σας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Χαρά και ικανοποίηση, όχι για τη φασαρία της κοκορομαχίας, αλλά για το ότι ένας δημοσιογράφος, επιτέλους, όρθωνε το ανάστημά του και άρθρωνε λόγο απέναντι σε έναν υπουργό, καλώντας τον να σταθεί έναντι των δημιουργημάτων- νόμων του και προτρέποντάς τον να βρεθεί έναντι των ευθυνών του. Χαρά και ικανοποίηση διότι επιτέλους ένας δημοσιογράφος, λειτουργός της αλήθειας, εξέφραζε το κοινό αίσθημα, την αγανάκτηση του κόσμου, απέναντι στους ηθικούς αυτουργούς και εκτελεστές, συνάμα, της εξαθλίωσης της πατρίδας μας και των παιδιών της. Χαρά και ικανοποίηση, που ένας δημοσιογράφος, επιτέλους, αποφάσιζε να αποχωριστεί το κοπάδι των χειραγωγημένων συναδέλφων του και να περιγράψει την αλήθεια ανεπηρέαστος από τα χρώματα του συμφέροντος και της διαπλοκής.
Όμως και η ένθερμη υποστήριξη του δημοσίου και όχι κρατικού χαρακτήρα του οργανισμού που υπηρετείτε μας έδωσε την αίσθηση ότι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πιάνουν τόπο καθώς πληρώνονται και κάποιοι άνθρωποι, όχι για να μας προπαγανδίζουν και να μας παραπληροφορούν ή ακόμα χειρότερα να μας κοροϊδεύουν, αλλά για να αναζητούν την αλήθεια και να ελέγχουν τους δημόσιους λειτουργούς. Άλλωστε, εσείς και η σύζυγός σας, αποτελείτε κόσμημα για την ελληνική δημοσιογραφία. Το ήθος σας και η σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζετε τα γεγονότα, σας καθιστούν φωτεινή εξαίρεση στη μετριότητα και την ομοφωνία- αφωνία των Μ.Μ.Ε.
Όμως, μας στεναχωρεί το γεγονός της σιωπής, της απουσίας της ΕΡΤ και της φυγο-μαχίας της τις τελευταίες μέρες, με τις συνεχιζόμενες και συνεχόμενες απεργίες και τις στάσεις εργασίας. Θα περιμέναμε ότι τώρα που θίγονται τα συμφέροντά σας όλοι οι λειτουργοί της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας θα ξεσκέπαζαν τους συνεργούς και αυτουργούς αυτού του επαχθούς εγκλήματος που συντελείται. Με όπλο τη δημοσιογραφία θα ξεσκέπαζαν την αλήθεια και θα έριχναν φως στα σκοτεινά σημεία των πολιτικών δρωμένων, που έχουν δημιουργήσει στον ελληνικό λαό την αίσθηση του ξεπουλήματος και της καταδυνάστευσής του. Περιμέναμε ότι με όπλο τη δημοσιογραφία θα ρίχνατε φως στις σκοτεινές συμφωνίες και τη διαπλεκόμενη πολιτική σκηνή και τους πρωταγωνιστές της. Αντιθέτως, το σύνολο των συναδέλφων σας επέλεξε την οδό της σιωπής, οδηγώντας το κοινό στη φάλτσα μονοφωνία των κατευθυνόμενων ιδιωτικών Μ.Μ.Ε. Εμείς σας θέλουμε στις επάλξεις της αλήθειας, να γίνεστε ο εφιάλτης του παρασκηνιακού πολιτικού συστήματός μας ελέγχοντας κάθε κίνηση που υπονομεύει την ελευθερία και την υπερηφάνεια αυτού του λαού. κάθε άλλο μπορεί να θεωρηθεί υπεκφυγή, σύνταξη και σύμπραξη με το σκοτεινό παρασκήνιο και συνέργεια. ο ρίψασπις στην αρχαία Σπάρτη θεωρούνταν προδότης.
Τέλος, κύριε Βαξεβάνη, θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη και να υποβάλλω ένα ατομικό μου αίτημα, που ενδεχομένως να εκφράζει και πολλούς συμπολίτες μου. Νιώθω ότι τα τελευταία χρόνια, ως πολίτης έπεσα θύμα εξαπάτησης από τα συμφέροντα και προπαγανδίστηκα δηλητηριωδώς από τα Μ.Μ.Ε στο θέμα του Βατοπεδίου. Η δικαστική έρευνα και η δημοσιογραφική, εν πολλοίς, αποκαλύπτει- όπως φαίνεται- ότι το "σκάνδαλο Βατοπέδι" υπήρξε καθαρά μια τεράστια σκευωρία, μια υπόθεση- σκάνδαλο παντελώς φαντασιούργημα, κατασκευασμένο για να υπηρετήσει πολύ "πονηρά" αλλότρια συμφέροντα. Νιώθω ότι με κορόιδεψαν "πουλώντας" μου παραμύθι και αναμένω μια συγνώμη για αυτά τα ψέματα. Δυστυχώς, ήσασταν μέρος αυτής της πλεκτάνης με τις εκπομπές σας. Τώρα που οι σκιές φεύγουν θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να εκτεθούν τα πραγματικά γεγονότα από δημοσιογράφους που έχουν το σθένος να σταθούν απέναντι στα ψέματα του χθες. Από δημοσιογράφους που υπηρετούν την αλήθεια, υπηρετούν την αξιοπρέπεια, σέβονται το κοινό καλό και πάνω απ' όλα μπορούν να μας κοιτάζουν στα μάτια και χωρίς το φακό της κάμερας.

Βόρειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: