Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πένες με σάλτσα μελιτζάνας, κολοκύθι και ξινομυζήθρα

Πένες με σάλτσα μελιτζάνας, κολοκύθι και ξινομυζήθρα 1 Rating Σχόλια 0 Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό το φαγητό σε καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα, ξεπλένοντας τα ζυμαρικά με κρύο νερό και αφού κρυώσουν τελείως, τα ενώνουμε με τη σάλτσα ζυμαρικών. Παγώνουμε καλά και σερβίρουμε με τυρί. Εκτέλεση Μπορούμε να τηγανίσουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο, αλλά επειδή απορροφούν πολύ λάδι είναι προτιμότερο να τα ψήσουμε στο φούρνο. Αραδιάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λαμαρίνα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200οC για 10΄-15΄, να μαραθούν. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για περίπου 10΄. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το αφήνουμε για 2΄-3΄, να αρωματίσει το λάδι. Στη συνέχεια το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε δυνατή φωτιά για 6΄-7΄. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 8΄-10΄ τη σάλτσα, να ενωθούν οι γεύσεις. Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 1΄ να πάρουν μία βράση. Σερβίρουμε αμέσως τις πένες πασπαλίζοντας τρίμματα φέτας ή ξινομυζήθρα Πάρου. μερίδες 5 Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 40 λεπτά Share Υλικά 500 γραμμ. πένες με ρίγα1 σκελίδα σκόρδο1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένες ντομάτες1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο4 κ.σ. ξινομυζήθρα Πάρου ή τρίμματα φέτας Προσθέστε στο shopping list Προσθέστε στα αγαπημένα Εκτύπωση Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: