Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η Ε.Ε. πρέπει να προετοιμαστεί για την Χρεοκοπία


YOU ARE HERE: ΚΟΣΜΟΣ  ΚΟΣΜΟΣ  Η Ε.Ε. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ

Η Ε.Ε. πρέπει να προετοιμαστεί για την Χρεοκοπία

E-mailΕκτύπωση
george-soros-IMF-WorldBank«H Ελλάδα μπορεί να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της και η Ευρώπη οφείλει να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο ώστε να καθησυχαστούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές», είπε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros στην διάσκεψη που συνδιοργάνωσαν -προχθές Σάββατο- το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.  «Η Ελλάδα κάνει ό, τι μπορεί για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, αλλά μπορεί να μην είναι σε θέση να το κάνει, και είναι άκρως σημαντικό από την άποψη να καθησυχαστούν οι αγορές, να υλοποιηθούν άμεσα οι ρυθμίσεις που θα προστατεύουν το τραπεζικό σύστημα».
«Μετά και από τις δύο διεθνείς συμφωνίες διάσωσης και μετά από τρία χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη χρεοκοπία και πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας χρεοκοπίας περιλαμβάνουν και την αποτυχία του τραπεζικού συστήματος της χώρας καθώς και ακόμη βαθύτερη οικονομική συρρίκνωση και κατάρρευση της κυβέρνησης».
Πηγή εικόνας: The Associated Press, George Soros, chairman, Soros Fund Management, speaks during a forum "Charting A New Growth Path for the Euro Zone" at the IMF/World Bank annual meetings in Washington on Saturday, Sept. 24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: