Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η νέα σελήνη της Πέμπτης


Η νέα σελήνη της Πέμπτης

Πρώτη καταχώρηση: 22/03/2012
07:26Lifestyle
…από τη Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή
Σήμερα, Πέμπτη και ώρα Ελλάδος 16.38, πραγματοποιείται η νέα σελήνη του μήνα στο ζώδιο του Κριού.
Νέα σελήνη, σε αρειανό ζώδιο, το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σε καθαρά αρειανό σημείο του ζωδιακού. Μια νέα σελήνη, η οποία ακολούθως θυμίζει κάτι από ένταση, μπλοκάρισμα, εκνευρισμό, επικινδυνότητα, έκρηξη, «θερμά επεισόδια».
Κι όπως κάθε νέα σελήνη, έτσι και η σημερινή, δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για έναν κύκλο γεγονότων τα οποία εκδιπλώνονται μέσα στις επόμενες 28 ημέρες.
Απότομο – δύσκολο τέλος και αμοιβαίως απότομη και δύστροπη προσαρμογή σε συνθήκες πίεσης συμβολίζονται μέσ’ από την αστρολογική συστοιχία. Μπλοκάρισμα στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, επίσης, είναι κάτι που μπορει να στηριχθεί ως έννοια. Νευρικότητα και βιασύνη που έχουν επικίνδυνες συνέπειες.
Ας δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση, αλλά και στη χρήση του λόγου ως μέσον επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης. Ας αποφευχθεί η καταστροφική ισχυρογνωμοσύνη, η βαρβαρότητα στην έκφραση, αλλά και η ιδιοτροπία που πιθανώς δεν οδηγούν παρά σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Ας δοθεί περισσότερη μέριμνα στις γέννες της ημέρας ως διαδικασίες που μπορεί να επιφέρουν επιπλοκές υπό συνθήκες. Ο ανάδρομος, καμμένος, αλλά παντοδύναμος Ερμής από την μηδενική του Κριού σίγουρα δεν είναι δυνατόν να βοηθήσει την κατάσταση, ει μη μόνον εφ’ όσον ιδωθεί από ένα πρίσμα «επανατοποθέτησης» με σοβαρότητα, στωικότητα και σκεπτικισμό συνδυασμένα βεβαίως με πρωτοποριακό, εφευρετικό ύφος.
Κι αυτό το ενδεχόμενο σίγουρα μπορεί να στηριχθεί μόνον με προσωπική / ατομική συμβολή και προσπάθεια, εφόσον δεχθούμε την αμοιβαία υποδοχή μεταξύ Άρεως και Ερμού, αμφοτέρων αναδρόμων στη διέλευση. Ίσως έτσι θα μπορούσαμε να πούμε πως «μέσ’ από συνθήκες μεταφορικού θανάτου, τέλους και πένθους ή μπλοκαρίσματος και υπέρμετρων πιέσεων ανατέλλει κάτι καινούργιο, το οποίο, ωστόσο, βρίσκεται ακόμη σε προπαρασκευαστική φάση και υπολανθάνουσα κατάσταση, αποτελεί δηλαδή αντικείμενο μελέτης και προγραμματισμού από τους ίδιους τους ανθρώπους ή από το Σύμπαν»...
Η παραπάνω ανάλυση σαφέστατα θα ταίριαζε σε όσους τυγχάνει να έχουν γεννηθεί στα παρορμητικά / σταθερά ζώδια και συγκεκριμένα στις κάτωθι ημερομηνίες: 21-24/3, 22-25/6, 24-27/9, 22-25/12, 6-8/5, 6-8/8, 8-10/11, 5-7/2.  Εσείς ακριβώς θα πρέπει να επιδείξετε και τη μέγιστη προσοχή σε οτιδήποτε θα μπορούσε να αποβεί επιζήμιο ή να σας φέρει σε καταστροφική ένταση, όπως επίσης να θεωρήσετε πιθανό ένα τέλος κατάστασης (σχέσης / συνεργασίας κλπ.), το οποίο τέλος, μολαταύτα, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για έναν καινούγιο κύκλο πραγμάτων, πιθανότατα θετικό για εσάς, λίγο παρακάτω, μέσα στον Απρίλιο μήνα.
Μέσα στη μπόρα πάντα υπάρχουν φυσικά και οι ωφελημένοι εκ των συνθηκών. Ποιοί είναι αυτοί για σήμερα?
Κάτι «καλό», τυχερό κι ελπιδοφόρο αναμένει τους Λέοντες και τους Τοξότες που γεννήθηκαν στις 24-27/7, 23-26/11, με μόνη τη διαφορά πως οι εν λόγω Τοξότες θα πρέπει να συνυπολογίσετε το δίλημμα ή την εξαναγκαστική παράλληλη διαδικασία που ενέχει «συμβιβασμό», υπερπροσπάθεια ή δυσκολία. Με άλλα λόγια, οι Τοξότες κάτι θα πρέπει να «θυσιάσετε» ή με κάτι οφείλετε να συμφωνήσετε (το οποίο δεν διαφαίνεται απαραίτητα ευχάριστο ή εύκολο), για να εισπράξετε τη χαρά της νέας σελήνης.
Μια ευκαιρία πάσης φύσεως ανατέλλει πιθανότατα και για τους Διδύμους και τους Υδροχόους που γεννήθηκαν στις 22-25/5, 21-24/1, όμως και από τούτην την κατηγορία, εσείς οι Δίδυμοι φαίνεται πως κάτι θα πρέπει να ζυγίσετε, να συνυπολογίσετε και να δεχθείτε ως «δύστροπο όρο» για να προχωρήσετε με την ευκαιρία που συζητούμε.
Η Πέμπτη ενέχει ιδιαίτερη ένταση, όμως, ακόμα και πάνω από τις «νάρκες», επιφυλάσσει κάτι το τυχερό και κερδοφόρο στους Παρθένους / Αιγόκερους της 10/9, 8/1. Για ετούτη την κατηγορία σημειώνουμε πως εσείς οι Αιγόκεροι θα δυσκολευτείτε ή θα προσπαθήσετε αρκετά για να εισπράξετε το κέρδος είτε απλά θα βγείτε κερδισμένοι μέσα από έναν αγώνα που θα κάνετε. Από την άλλη πλευρά, οι Παρθένοι που αναφέρουμε εδώ, οφείλετε να φανείτε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην τάση «επανάστασης» που μπορεί να σας οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα και στην επιλογή μιας φαινομενικά τυχερής κατάστασης είτε, αντίστροφα, μέσ’ από μια κατάσταση σύγχυσης, θα καταφέρετε από τη σύμπτωση ή τη δική σας επιλογή να βγείτε νικητές!
Επαναπροσδιορισμός θεμάτων ή σχέσεων (συναισθηματικών τε και επαγγελματικών), με θετική προδιαγραφή, αφορά πιθανότατα τους Τοξότες και τους Λέοντες της 22-23/11, 23-24/7, αλλά και τους Ταύρους και τους Αιγόκερους της 27/4, 28/12.
Η νέα σελήνη πραγματοποιείται μέσα στον 11ο γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Ελλάδος. Μιλάμε λοιπόν για μια δυναμική, όπως αυτή περιεγράφη παραπάνω, η οποία αφορά το «κοινοβούλιο». Ο ωροσκόπος της Ελλάδος βρίσκεται στην 2ο των Διδύμων, ήτοι «η Ελλάς ως χώρα έχει μια ευκαιρία να ανασυνταχθεί σε θέματα κοινοβουλίου, μόνον που αυτή η ανασύνταξη εμπεριέχει το συμβιβασμό, τον εγκλωβισμό, την εκβιαστική συνθήκη είτε, αν το δούμε διαφορετικά, αυτή η ανασύνταξη καλεί σε ομαδική υπερπροσπάθεια για μια αποτίναξη ενός ομαδικού περιορισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: