Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΔΝΤ το ΙΚΑ Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Φεβρουαρίου 4, 2013


 

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C7B1DF5E255BFBF7A33E030C31A3BE37.jpgΣτο ΙΚΑ έχουν κατασκηνώσει το τελευταίο διάστημα τεχνικοί εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επιχειρούν να «παντρέψουν» τα συστήματα μηχανογράφησης εισφορών των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ εντός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Τα στελέχη του ΔΝΤ έχουν τις τελευταίες ημέρες διαρκείς συναντήσεις με στελέχη της διοίκησης του ΙΚΑ προκειμένου να συντάξουν τις προδιαγραφές του έργου που θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών και τη σταδιακή μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων συλλογής των εισφορών στο υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος είναι η έναρξη ενοποίησης της διαδικασίας είσπραξης εισφορών και φόρων στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Σε πρώτη φάση θα ενοποιηθεί η είσπραξη των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ σε μια βελτιωμένη εισπρακτική λειτουργία εντός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε δεύτερη φάση οι λειτουργίες των ταμείων θα ενσωματωθούν σταδιακά εντός της φορολογικής διοίκησης.
Η τρόικα θεωρεί πως η ενίσχυση της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει σε βραχυμεσοπρόθεσμο ορίζοντα σε σημαντικά επιπλέον έσοδα αν εισαχθούν κατάλληλες διαδικασίες είσπραξης τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Έτσι, επιχειρεί να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες είσπραξης εισφορών μέσω του Taxinet, ώστε οι υπηρεσίες να γνωρίζουν την ακριβή οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: