Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ανησυχεί για αυτονομία της Χειμάρρας ο αρχηγός των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών 23 Απριλίου 2014, 19:50 | Γράψτε το σχόλιο σας

 


Ανησυχεί για αυτονομία της Χειμάρρας ο αρχηγός των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών
11
 
 
0
 
 
0
Google +
 
0
 
 
0
 
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας
Εγγραφή
Διαβάστε σχετικά για ΑλβανίαΒόρεια ΉπειροςΟμογένειαΧειμάρρα,
«Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χειμάρρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία» δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας, Βίσο Α. Λίκα (Visho Ajazi Lika), ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας.
Πηγές από την επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μεσίλα Ντόντα, ρώτησε τον επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ αν γνωρίζει ότι, «αν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει την Χειμάρρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα υπάρχει δυνατότητα -σύμφωνα με τις πληροφορίες σας- οι κάτοικοι της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας».
Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος που ζήτησαν να απορριφθεί διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης. Παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ, δήλωσε ότι «οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιούν το προηγούμενο της Κριμαίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: