Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μόσχα: Ενορχηστρωμένη από ΗΠΑ η ουκρανική κρίση - Απειλεί με αντίποινα

 

Εαν τα συμφέροντά μας δεχθούν επίθεση θα απαντήσουμε όπως στη Νότια Οσσετία
Η Ρωσία θα προχωρήσει σε αντίποινα εάν απειληθούν άμεσα τα συμφέροντά της, «όπως στη Νότια Οσσετία», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε ξανά τις ΗΠΑ για «υποκίνηση» της ουκρανικής κρίσης, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύει κανείς ότι πίσω από όλα βρίσκονται οι Αμερικανοί».
Μιλώντας την Τετάρτη στο RT, ο Λαβρόφ είπε ότι «εάν δεχθούμε επίθεση, είναι βέβαιο ότι θα απαντήσουμε. Εάν τα συμφέροντά μας, τα νόμιμα συμφέροντά μας, δεχθούν απευθείας επίθεση, όπως έγινε για παράδειγμα στην Νότια Οσσετία, δεν βλέπω άλλο τρόπο παρά την απάντηση με βάση το διεθνές δίκαιο».

Σχετικά με την εξελίξεις στο έδαφος της Ουκρανίας, ο ρώσος ΥΠΕΞ είπε ότι το Κίεβο«είχε ανακοινώσει τη διακοπή αυτού που ονομάζει "αντιτρομοκρατική επιχείρηση", αλλά τώρα που ο (αμερικανός αντιπρόεδρος) Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε το Κίεβο, λένε ότι η επιχείρηση περνά και πάλι σε ενεργό φάση».

«Δεν έχω κανέναν λόγο να μην πιστέψω ότι οι Αμερικανοί ηγούνται αυτού του σόου με τον πλέον ευθύ τρόπο» είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε επίσης ότι η ουκρανική ηγεσία δεν εκπληρώνει κατά τη γνώμη του τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Γενεύη για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Τίποτε από όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη και φυσικά οι αρχές του Κιέβου θα έπρεπε να έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν, δεν έχει γίνει» είπε.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: