Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

“Πλήρης θλίψη για την ατολμία του πολιτισμένου κόσμου μπροστά στην εξόντωση των χριστιανών στο Ιράκ. Μην μας ξεχνάτε!”, λέει σε μήνυμά του ο πατριάρχης των Χαλδαίων στη Βαγδάτη

 


Λυπημένη από την “ατολμία του πολιτισμένου κόσμου”, η καρδιά του πατριάρχη της Βαγδάτης ματώνει για την αθώους στο Ιράκ, τη Συρία και τη Γάζα".

"Μην μας ξεχνάτε!" λέει ο Mar Louis Sako σε μήνυμά του με την ευκαιρία της πορείας αλληλεγγύης προς τους ιρακινούς χριστιανούς, που πραγματοποιήθηκε στη Λυών.

Με μια καρδιά που αιμορραγεί “για τους αθώους που πεθαίνουν ή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους”, οι σκέψεις του στρέφονται προς “την κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία και τη Γάζα” και την πλήρη θλίψη για την ατολμία του πολιτισμένου κόσμου προς εμάς "καθώς και την έλλειψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα”, έγραψε ο Louis Sako, πατριάρχης της Βαβυλώνας για τους Χαλδαίους (Βαγδάτη) προς τον Philippe Barbarin, αρχιεπίσκοπο της Λυών (Γαλλία). 

Το μήνυμά του ακούστηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας που διοργανώθηκε από την καθολική επισκοπή της Λυών ως αλληλεγγύη προς τους Ιρακινούς χριστιανούς, των οποίων η τύχη έχει γίνει τραγική μετά την εισβολή στο βόρειο κεντρικό Ιράκ του Ισλαμικού Στρατού, που έχει συστήσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο στη Μοσούλη, και εξέδωσε τις τελευταίες ημέρες ένα διάταγμα που καλούσε τους χριστιανούς είτε να ασπαστούν το Ισλάμ, είτε να πληρώσουν 'dhimmi' φόρο, είτε να εγκαταλείψουν τα πάντα και να φύγουν.

Παρακάτω το μήνυμα του Mar Sako:

Προς τον Σεβασμιότατο Καρδινάλιο Philippe Barbarin, αρχιεπίσκοπο Λυών

Σεβασμιότατε, αγαπητέ πατέρα,

Καθώς οι σκέψεις μου σήμερα στρέφονται στην κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία και τη Γάζα-Παλαιστίνη, η καρδιά μου αιμορραγεί για τους αθώους που πεθαίνουν ή που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, και είμαι λυπημένος για την ατολμία του πολιτισμένου κόσμου προς εμάς.

Αγαπητέ Πατέρα,

Το θάρρος σας, οι προσευχές σας, και η εγγύτητα σε όσους βρίσκονται γύρω σας σε αυτή την πορεία της αλληλεγγύης, κρατούν ζωντανή μέσα μας την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που απαιτείται για να ελπίζουμε.

Ο ανατολικός χριστιανισμός δεν πρέπει να εξαφανιστεί. Η εξαφάνισή του είναι ένα θανάσιμο αμάρτημα και μια μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία και την ανθρωπότητα. Θα πρέπει να επιβιώσει ή καλύτερα, θα πρέπει να ζει με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Σε αυτή την καταιγίδα, είθε εσείς και όσοι είναι μαζί σας να δεχθούν την έκφραση της ευγνωμοσύνης μου.

Μην μας ξεχνάτε!

Raphael Louis Sako

Πατριάρχης της Βαβυλώνας για τους Χαλδαίους

Βαγδάτη, 24 Ιουλίου 2014
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

“Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν να πεθάνουν”, δήλωσε η εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνα ηθοποιός Joan Rivers (video)

Η 81 χρονη Joan Rivers, που παρουσιάζει την εκπομπή "Fashion Police", όταν ρωτήθηκε για το αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στη Γάζα, είπε: 

"Οι νεκροί; Αξίζουν να είναι νεκροί. Αυτοί το ξεκίνησαν. Μην τολμήσεις να με κάνεις να αισθανθώ λύπη γι 'αυτό".
Όταν την ρώτησαν για τους 2.000 νεκρούς, η Rivers είπε : «Θεέ μου! Πες το αυτό στους ανθρώπους της Χιροσίμα». 

“Καλά, Καλά. Όταν κηρύσσεις πόλεμο, κηρύσσεις πόλεμο! Εκείνοι τον ξεκίνησαν”, είπε, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα “τρομοκράτες”. Επανεξελέγη από πολλούς πολύ ηλίθιους ανθρώπους. 

«Τους είπαν να βγουν έξω. Δεν βγήκαν... Δεν βγήκες έξω, είσαι χαζός. Τουλάχιστον αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν αυτοί με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης», σημείωσε.

Η Rivers, που στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί το Ισραήλ, μετά το περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα άρχισε να υποστηρίζει ότι οι απόψεις της διαστρεβλώθηκαν και δήλωσε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook ότι «προσεύχομαι για Ειρήνη».

«Είμαι τόσο λυπημένη και απογοητευμένη που η δήλωση μου σχετικά με την τραγωδία των αμάχων διαστρεβλώθηκε», έγραψε.


Η Rivers γεννήθηκε το 1933 από Εβραίους γονείς στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, και το κανονικό της όνομα είναι Joan Alexandra Molinsky. Είναι θρησκευόμενη Ιουδαία και ανήκει στην Μεταρρυθμισμένη Συναγωγή "Emanu-El".


Δείτε το βίντεο


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: