Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Κλιμάκωση: Οι ΗΠΑ στέλνουν Javelin στην Ουκρανία και οι ρωσόφωνοι τους καταστρέφουν με επιδρομή στο ... Χάρκοβο! (vid)

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ
 
13:00
11/08/2014
 
Καταδρομική επιχείρηση πραγματοποίησαν οι δυνάμεις αυτομάνυνας στην περιφέρεια του Χάρκοβο καταστρέφοντας ουκρανική φάλαγγα που μετέφερε αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτές και βλήματα του συστήματος FGM-148 Javelin που χρησιμοποιείται τόσο κατά αρμάτων μάχης/ΤΜΠ-ΤΟΜΑ όσο και κατά οχυρωμένων θέσεων!
 
Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ στέλνουν υψηλής επιχειρησιακής αξίας πολεμικό υλικό στο ουκρανικό καθεστώς.
 
Επίσης για πρώτη φορά έγινε επίθεση έξω από τα όρια των δύο εξεγερμένων περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην Α.Ουκρανία που έχουν ανακηρυχθεί από τους επαναστάτες στο ανεξάρτητο κράτος της "Νέας Ρωσίας",
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Izium της περιφέρειας του Χάρκοβου όπου οι δυνάμεις Αυτοάμυνας σε μια άκρως μυστική καταδρομική ενέργεια κατάστρεψαν ολοσχερώς την φάλαγγα που μετέφετε εφόδια και πυρομχικά στην 1η Ταξιαρχία τεθωρακισμένων του ουκρανικού Στρατού.Η φάλαγα μετέφερε αμερικανικά αντιαρματικά FGM-148 Javelin
 
Σύμφωνα με τους Νεορώσους, πριν από μερικά βράδια προσγειώθηκε στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος από τις ΗΠΑ που μετέφερε τα αντιαρματικά όπλα.
 
Προς ώρας η 1η Ταξιαρχία τεθωρακισμένων βρίσκεται σταθευμένη στο Raisin στην περιφέρεια του Χάρκοβο, όταν μεταφέρθηκε από την περιφέρεια του Chernihiv. 
 
Το αντιαρματικό Javelin παράγεται από το 1996 από τις εταιρείες Raytheon και Lockheed Martin.Μέχρι την ουρανική κρίση το σύστημα το κατέιχαν 15 χώρες. Έχει μέγιστο βεληνεκες 4750 μέτρα.
 
Είναι η πρώτη φορά που πιάνονται οι ΗΠΑ να απστέλλουν οπλισμό πρώτης γραμμής στην Ουκρανία. Υοτίθεται ότι έπεισαν μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου να επιβάλλουν κυρώσεις στην Ρωσία με την αναπόδεικτη κατηγορία ότι προμήθευε όπλα στους ρωσόφωνους της Νέας Ρωσίας.
 
Πέραν του ότι οι ρωσόφωνοι χτύπησαν για πρώτη φορά τόσο μακριά από τις βάσεις τους που έχει την σημασία του, καταρρέει η επικοινωνιακή προπαγάνδα των Αμερικανών για το ποιός προμηθεύει ποιον με όπλα σε αυτή την σύγκρουση.
 
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: