Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Ένα βήμα πριν την ανακατάληψη του Ντονέτσκ

 

Ένα βήμα πριν την ανακατάληψη του Ντονέτσκ
Μαζική απόδραση φυλακισμένων από φυλακή της πόλης.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προετοιμάζονται για την τελική φάση της ανακατάληψης του Ντονέτσκ, έχοντας ήδη κερδίσει σημαντικές μάχες, στις οποίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, χωρίστηκαν οι δυνάμεις των αυτονομιστών.
Ο εκπρόσωπος, Αντρίι Λισένκο δήλωσε ότι ο στρατός έχει πλέον αποκόψει το Ντονέτσκ από το δεύτερο κύριο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, το Λουχάνσκ.
«Οι δυνάμεις της "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης" προετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της απελευθέρωσης του Ντονέτσκ», είπε και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε και τις δύο πόλεις, ωστόσο είναι καλύτερα να απελευθερώσουμε πρώτα το Ντονέτσκ, αυτό είναι πιο σημαντικό».
Μαζική απόδραση μετά από ρίψη οβίδας σε φυλακή του Νονετσκ
Μαζική απόδραση κρατουμένων σημειώθηκε στο Ντονέτσκ όταν μια οβίδα έπεσε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στις παρυφές της πόλης.
Το περιστατικό καταγράφηκε τη νύχτα της Κυριακής στη διάρκεια των συγκρούσεων ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου του Ντονέτσκ, σκοτώθηκε ένας έγκλειστος και τραυματίστηκαν ακόμη τρεις, ενώ κατάφεραν να αποδράσουν 106 φυλακισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: