Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι...

 

Με κινητοποιήσεις, μέσω συμβολικών αποκλεισμών στα κτίρια των κατά τόπους Περιφερειών, προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, αν δεν...
καταβληθούν άμεσα οι οφειλές από την εξισωτική αποζημίωση, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

Παράλληλα, διεκδικούν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και των πληρωμών για τη βιολογική κτηνοτροφία.

«Ήδη, ζητήσαμε συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αν δεν βρεθεί λύση, θα προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποιήσεις με περιφερειακό χαρακτήρα, με πρώτο σταθμό την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και δεύτερο τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης.

Σήμερα οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους καταστήματα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Η διοίκηση της ΠΕΚ υποστηρίζει ότι, με επιχείρημα το έλλειμμα βοσκοτόπων, δεν καταβάλλεται στους παραγωγούς το συνολικό ποσόν της εξισωτικής, ενώ προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει πολιτική λύση, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και σε ακόμη δυναμικότερες κινητοποιήσεις...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: