Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Ιταλία: Πρώτη ελληνική εβδομάδα από τη Φιλελληνική Εταιρεία

 

Η Άσεα Μαρίνα, η αρχαία Ελέα, όπου γεννήθηκαν ο Παρμενίδης και ο Ζήνων θα πλημμυρίσει από ελληνικό χρώμα από τις 8 έως 14 Σεπτεμβρίου.
Η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας διοργανώνει την πρώτη "Ελληνική Εβδομάδα", που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους νέους.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής της Εταιρείας, καθηγητής Μάρκο Γκάλντι, η διοργάνωση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει μόνιμο ραντεβού των Ιταλών φιλελλήνων. Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα αρχαίων και νέων ελληνικών, διαλέξεις ακαδημαϊκών, προβολές ταινιών, εξοικείωση με τον πολιτισμό και τις ελληνικές παραδόσεις, με δραστηριότητες για σπουδαστές και εκδηλώσεις για το κοινό.
Σκοπός της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας είναι η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και η συνειδητοποίηση, κυρίως μεταξύ των νεότερων γενιών, των όσων χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας με το Ίδρυμα Αλάριο για την Αρχαία Ελέα και την Εφορία Αρχαιολογικής Κληρονομιάς της περιφέρειας του Σαλέρνο.
Σχετικές Ειδήσεις στο Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: