Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Δήλωση καταναλωτικών φρονημάτων ζητά απ’ τους τουρίστες η κυβέρνηση

 


Δήλωση καταναλωτικών φρονημάτων ζητά απ’ τους τουρίστες η κυβέρνηση
Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, φέτος θα φτάσουμε τα είκοσι εκατομμύρια τουρίστες. Βέβαια, είναι κομματάκι δύσκολο να μην το έχει καταλάβει όποιος μιλά και διαβάζει ελληνικά, διότι όποτε κι αν ανοίξεις την εφημερίδα, την τηλεόραση ή τον υπολογιστή μόνο αυτήν την είδηση διαβάζεις κι ακούς.
Άλλωστε, όλα τα άλλα στην Ελλάδα πάνε γαμάτα, και το μόνο που απέμεινε για να ολοκληρώσουμε την ευτυχία μας είναι να ξεπεράσουμε τα 20 εκατομμύρια τουρίστες.

Δυστυχώς, όμως, για την ελληνική κυβέρνηση και τα κανάλια, οι τουρίστες δεν είναι αιγοπρόβατα ή κατσίκια για να τα μετράς με το κεφάλι παρότι μοναδικός σκοπός μας είναι να τους αρμέξουμε – κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές τα πάντα τιγκάρουν, οι κρατήσεις είναι στο κόκκινο, όμως οι περισσότεροι μαγαζάτορες βαράνε μύγες. Οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα δεν έχουν σκοπό να ψωνίσουν, αλλά να φάνε, να πιουν και να γαμήσουν όσο πιο φτηνά γίνεται.

Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι κλείνουν τα λεγόμενα all inclusive πακέτα, τα οποία περιλαμβάνουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές. Μιλάμε για πολύ εξευτελιστικές τιμές. Μέχρι κι ένα πεντάευρω τη μέρα το δωμάτιο στο νησί φτάνουν, αν κάνεις τη διαίρεση.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Αθήνα, όπου όλοι περίμεναν πως με τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή θα έρθει η Σουδέζα να κάνει την προίκα της στην Ερμού, όμως εκείνη κι όλοι οι φίλοι της προτίμησαν να πάνε βόλτα στην Ακρόπολη και μετά για κάνα μπάνιο στο Σούνιο.

Δεν είναι διόλου υπερβολικό να πούμε ότι περισσότεροι τουρίστες ήταν μαζεμένοι να δουν από περιέργεια τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, παρά όσοι αποφάσισαν τελικά να ψωνίσουν μόλις τέλειωσαν οι συγκεντρώσεις. Μόνο κάτι νεοδημοκράτες και ο Τζήμερος ήταν την Κυριακή στην Αθήνα και φώναζαν ότι τους τέλειωσε η ζάχαρη αλλά δεν τους επιτρέπεται να αγοράσουν άλλη.

Η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά θορυβημένη από την τσιγκουνιά των τουριστών καθώς κι από την απροθυμία τους να πάνε να κλειστούν σε ένα Mall σαν τους χιλιάδες μαλάκες Έλληνες που το κάνουν κάθε τρεις και λίγο.

Μάλλον οι ξένοι γνωρίζουν καλύτερα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με 340 μέρες το χρόνο ήλιο, και πως αν ήθελαν να κλειστούν μέσα θα έμεναν στη χώρα τους που έχει σκατόκαιρο.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, ο υπουργός Ανάπτυξης κι επίτιμος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, πρότεινε στην κυβέρνηση την εφαρμογή της δήλωσης καταναλωτικών φρονημάτων για κάθε αλλοδαπό τουρίστα.

Σύμφωνα με το μετρό αυτό, οποιοσδήποτε εισέρχεται στη χώρα για τουρισμό θα είναι υποχρεωμένος να δηλώνει το ακριβές ποσό που προτίθεται να ξοδέψει για ψώνια και φαΐ (εκτός ξενοδοχείου). Κατά την έξοδο του από την Ελλάδα θα προσκομίζει τον κατάλληλο αριθμό αποδείξεων και θα πηγαίνει στην ευχή της Παναγίας.

Αν δεν ψωνίσει όσα δήλωσε τότε θα πληρώνει τη διαφορά στην εφορία, αφού πρώτα βγάλει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ δίχως ομως να του εξηγήσουμε τίποτε για τις προβλεπόμενες διαδικασίες στα γκισέ του δημοσίου. Αυτή θα είναι και η πραγματική του τιμωρία.

Απαραίτητη προϋπόθεση στο μέτρο αυτό είναι η κατανάλωση τουλάχιστον 50 ευρώ τη μέρα ανά κεφάλι. Όποιος δηλώσει χαμηλότερο ποσό θα απελάσσεται από τη χώρα με τον χαρακτηρισμό του χλιμίτζουρα.

Με τον τρόπο αυτό τα μαγαζιά με είδη δώρων και προικών, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα είναι γεμάτα από κόσμο που και θα ψωνίζει, και θα ζητάει αποδείξεις. Διπλό λοιπόν το καλό για την ελληνική οικονομία, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

(Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι Έλληνες τουρίστες ήταν οι καλύτεροι και ποιοτικότεροι πελάτες. Ξόδευαν περίπου έναν μισθό για 10 μέρες διακοπών κι άφηναν καλό χρήμα όπου κι αν πήγαιναν. Πλέον, οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να πάνε διακοπές και περιμένουμε από τα 18χρονα που θέλουν να τα γαμήσουν όλα, να παραγγείλουν δυό χωριάτικες, τρεις πατάτες, δύο κολοκυθάκια τηγανητά, ένα τζατζίκι, τρία κιλά παϊδάκια και μια ντουζίνα μπύρες για τέσσερα άτομα)
(Κάποτε πολλοί ταρίφες γδέρνανε τους ξένους για μια διαδρομή 20 λεπτών. Σήμερα οι ξένοι παίρνουν το μετρό και τα λεωφορεία για να μετακινηθούν, και οι ταρίφες παίζουν τέτρις με τα αυτοκίνητά τους στις αυτοσχέδιες πιάτσες)

(Πριν μερικές μέρες στο Κατάκολο έφτασε ένα κρουαζιερόπλοιο και κάτι παλικάρια έβαλαν παραδοσιακές στολές και χόρευαν μπροστά στην μπουκαπόρτα. Οι τουρίστες από το κατάστρωμα τους πέταγαν καθρεφτάκια και χάντρες)

(20 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο χτυπάει μόνη της η Βενετία. Κι αυτή δεν είναι κράτος, αλλά μια γαμημένη πόλη – που βουλιάζει κιόλας)

Πολύφημος


Πηγή: Δήλωση καταναλωτικών φρονημάτων ζητά απ’ τους τουρίστες η κυβέρνηση - RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια: