Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ φωνάζουν οι ΝΕΟΡΩΣΟΙ- ΡΩΣΙΚH ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ αναμένει οδηγίες στα Σύνορα

 

60

Oι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν προειδοποιήσει ότι θα εκλάβουν οποιαδήποτε ρωσική παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία ως άμεση εισβολή στη χώρα. Ωστόσο κονβόι από τη Ρωσία αναμένει στα σύνορα…
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Samantha Power δήλωσε:
“Οποιαδήποτε επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι εντελώς απαράδεκτη και θα θεωρηθεί ως εισβολή”
61
Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 06/08/14 η Ρωσία πρότεινε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας υπό τη συνοδεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Η Samantha Power υπήρξε ανένδοτη. Δήλωσε ότι “έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους συναδέλφους της που θα κάνουν το παν μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων χωρίς καμιά συμμετοχή της Ρωσίας”.
62
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στα ρωσοουκρανικά σύνορα βρίσκεται σε αναμονή μεγάλο κονβόι από φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια από Ρωσία. Προφανώς γίνονται διαπραγματεύσεις σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο ανάμεσα στην προστάτιδα δύναμη της Ουκρανίας και τη Ρωσία.
Η πρωτοβουλία της Ρωσίας ήταν αναμενόμενη λόγω της κρίσιμης κατάστασης του πολιορκημένου Ντονέτσκ. Οι δυο μεγαλύτερες πόλεις της Νέας Ρωσίας, Λουγκάνσκ και Ντονέσκ έχουν αποκοπεί μεταξύ τους από τις ουκρανικές δυνάμεις των 60 000 στρατιωτών.
63
Υπό την πίεση της δυσαρέσκειας των euromaydan απέναντι στην ανικανότητα του Ποροσένκο, ουκρανικός στρατός και φασιστική εθνοφρουρά χτυπάνε ακατάπαυστα την πρωτεύουσα της Νέας Ρωσίας. Όλη τη νύχτα ο πληθυσμός της πόλης βρισκόταν σε καταφύγια, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν χτυπώντας νοσοκομεία , δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες όπου βρίσκεται προσωπικό ασφαλείας.
64
Ο νέος Πρωθυπουργός Alexander Zakharchenko χθές εξέδωσε ανακοίνωση περί της ανθρωπιστικής κρίσης στην πόλη. Δίχως νερό, ηλεκτρικό, φάρμακα και ελάχιστες τροφές καλούνται να επιβιώσουν υπό τον καταιγισμό των βομβαρδισμών.
Oι κάτοικοι εξέπεμπαν SOS προς Ρωσία: “Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ”.
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: