Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ρωσική αεραποβατική άσκηση "μαμούθ" στο Pskov με το "βλέμμα" στην Πολωνία (vid)

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΑΜ: "ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ"
 
 
 
Aεραποβατική άσκηση "μαμούθ" πραγματοποιεί η Ρωσία με τη συμμετοχή 3000 αλεξιπτωτιστών στην περιφέρεια του Pskov με το βλέμμα στις πρόσφτες εχθρικές ενέργειες του ΝΑΤΟ το οποίο απέστειλε στρατεύματα στην Πολωνία και στις Βαλτικές χώρες με στόχο την περικύκλωση του ρωσικού θύλακα του Καλίνιγκραντ.
 
Το Pskov βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία και η διεξαγωγή των ασκήσεων σε αυτή την περιοχή έχει ως στόχο την προστασία και ενίσχυση των στρατευμάτων του αποκομμένου ρωσικού θύλακα, αλλά και την δημιουργία αντεπιθετικών κινήσεων μέσα στην Πολωνία, σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ προχωρήσει σε κινήσεις "υψηλού τιμήματος".
 
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ Irina Kruglov "από τις 11 έως τις 16 Αυγούστου στην περιοχή του Pskov θα πραγματοποιηθεί άσκηση των αλεξιπτωτιστών της 76ης Μεραρχίας των Φρουρών του Chernigov με ρίψεις σε μη γνωστό έδαφος όπου και θα προχωρήσους σε εφραμογή ενεργειών με πραγματικά πυρά".Το "μη γνωστό" έδαφος είναι ξεκάθαρο οτι αναφέρεται το πολωνικό αλλά και στα βαλτικά εδάφη, σε περίπτωση που οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους 1600 Royal Μarines που έχει στείλει η Βρετανία στην Πολωνία. 
 
Το ΝΑΤΌ έχει αυξήσει την παρουσία του στην Βαλτική σε μια προσπάθεια να απειλήσει τον ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ, αλλά και να τον "πνίξει" στρατιωτικά.
 
Τα IL-76 θα αφήσουν 12 φορές τρατιωτικό εξοπλισμό " η άσκηση θα απιτήσει την χρήση περισσότερων από 30 αεροσκαφών και ελικοπτέρων, όπως Su-34, Ka-52, Mi-28, Mi24, Mi-8, και IL-76, " πρόσθεσε. Η ενεργός φάση της άσκησης θα λάβει χώρα στις 14-15 Αυγούστου κατά την οποία θα σχεδιαστούν οι πρακτικές ενέργειες κατάληψης και καταστροφής στρατηγικών υποδομών ενός φανταστικούς εχθρού". Όλοι γνωρίζου ποιος θα είναι ο "φανταστικός εχθρός".
 
"Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η ρωσική Αεροπορία, με επιθέσεις κατά στόχων επιφανείας, ενώ θα χρησιμποιηθούν και τα πυροβόλα 2S-25 "Octopus", 2S-9 "Nona", D-30 και α/α συστήματα SAM "Strela-10, "MANPADS" Igla " καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ
 
 
 
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: