Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ανατολική Στρατιωτική Διοίκηση: Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η έκτακτη επιθεώρηση των ρωσικών δυνάμεων

ΠΟΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
 
 
Περισσότεροι από 160.000 στρατιωτικό προσωπικό,1000 τεθωρακισμένα,130 αεροσκάφη και 70 πλοία και υποβρύχια της ανατολικής στρατιωτικής Διοίκησης παίρνουν μέρος στην αιφνιδιαστική επιθεώρηση πολεμικής ετοιμότητας  που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, την Πέμπτη
Η έκτακτη επιθεώρηση πρόκειται να διαρκέσει από τΙς 11 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου.
Δεν είναι ο πρώτος αιφνιδιαστικός έλεγχος που διατάσει ο Ρώσος πρόεδρος από την αρχή του έτους, αλλά ο συγκεκριμένος περιλαμβάνει μία από τις πλέον "ευαίσθητες" Διοικήσεις καθώς από εκεί )επαρχίαAmur) απογειώνονται ρωσικά στρατηγικά βοβμαρδιστικά Tu-95MS Bear-H και Tu-22M3 με προορισμό τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και την Αλάσκα, ασκώντας σταθερή πίεση στην Ουάσιγκτον, με τις προσομοιώσεις εξαπόλυσης στρατηγικών πυράυλων cruise.
Το Φεβρουάριο ο Putin είχε διατάξει τον αιφνιδιαστικό έλεγχο της δυτικής και κεντρικής στρατιωτικής Διοίκησης, ενώ ακόμη μια έκτακτη επιθεώρηση είχε διαταχθεί τον Ιούνιο στην κεντρική στρατιωτική Διοίκηση. Πέρα από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους επιμέρους έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο και σε μονάδες στην Β.Α. Ρωσία όπως και μεγάλης κλίμακας ασκήσεις.
Ποια είναι η Ανατολική Στρατιωτική Διοίκηση
Η ανατολική στρατιωτική Διοίκηση ή Περιφέρεια είναι μια από τις τέσσερεις στρατιωτικές Διοικήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Η Διοίκηση σχηματίστηκε με την απόφαση №1144 του Ρώσου προέδρου στις 20 Σεπτεμβρίου του 2010 και σε αυτή υπάχθηκαν οι διοικήσεις της πρώην στρατιωτικής περιφέρειας της Άπω ανατολής και μέρος της πρώην στρατιωτικής Διοίκησης Σιβηρίας. Στη Διοίκηση συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω κύριοι στρατιωτικοί σχηματισμοί:
Η 5η Στρατιά στο Primorie του Ussuriysk η οποία έχει στη διάθεσή της 4 Μ.Κ Μεραρχίες, μια Ταξιαρχία Αεράμυνας, μια Ταξιαρχία ελέγχου, διοίκησης και επικοινωνιών, ένα Σύνταγμα Μηχανικού, και μια Ταξιαρχία επιμελητείας.
Η 29η Στρατιά,στο Chita[ η οποία είναι και η μεγαλύτερη της ανατολικής Διοίκησης (ουσιαστικά πρόκειται για Στρατιά «τέρας»), η οποία έχει στη σύνθεσή της 2 Μ/Κ Ταξιαρχίες, 2 Ταξιαρχίες Αλεξιπτωτιστών, 1 Ταξιαρχία  SPETSNAZ (14η), 2 Ταξιαρχίες Αεράμυνας, 3 Ταξιαρχίες ελέγχου, διοίκησης και επικοινωνιών, 3 ενισχυμένα Συντάγματα Πυροβολικού, 1 Σύνταγμα ΠΕΠ, 3 Ταξιαρχίες Πυραύλων (τις 20, 103 και 107) μια Ταξιαρχία ΡΒΧ, 4 Ταξιαρχίες Διαβιβάσεων, 1 Ταξιαρχία ELINT, 2 Συντάγματα ηλεκτρονικού πολέμου, 1 Σύνταγμα επιμελητείας και 3 Συντάγματα βαρέων όπλων Πεζικού.
Η 35η Στρατιά στο Belogorsk έχει στη διάθεσή της 3 Μ/Κ Ταξιαρχίες, 1 Ταξιαρχία Αεράμυνας, 1 Ταξιαρχία ελέγχου, διοίκησης και επικοινωνιών, 1 Σύνταγμα Μηχανικού και μια Ταξιαρχία επιμελητείας.
Η 36η Στρατιά στο Ulan Ude διαθέτει μια Τ/Θ Ταξιαρχία την 5η, μια Μ/Κ την 37η, μια ελέγχου, διοίκησης και επικοινωνιών την 75η και το 27ο Σύνταγμα Μηχανικού.
3η  Αεροπορική Διοίκηση
 Η 3η Αεροπορική Διοίκηση περιλαμβάνει την11η και 12η Ταξιαρχία Αεράμυνας και αντι-βαλλιστικής άμυνας, την 6983η Πτέρυγα με Su-25, Mi-8, Mi-24, την 6988η Πτέρυγα με Su-24M, Su-24M2 και  Su-24MR, την 6989η Πτέρυγα με Su-27SM και τη 265 Πτέρυγα Μεταφορών στο Khabarovsk.
Στόλος Ειρηνικού
Ο Στόλος του Ειρηνικού με αρχηγείο στο Vladivostok ανήκει και αυτός στην Ανατολική Στρατιωτική Διοίκηση και περιλαμβάνει στη δύναμη του 49 πολεμικά σκάφη και 22 υποβρύχια. Από αυτά οι κυριότερες μονάδες είναι το καταδρομικό μάχης Varyag (κλάσης Slava), τέσσερα αντιτορπιλικά κλάσης Udaloy I και ένα κλάσης Sovremenny το Bystryy.
Περισσότερο εντυπωσιακός όμως είναι ο Στόλος των υποβρυχίων.
Από τα 22 υποβρύχιο το ένα είναι το νεότευκτο K-550    πηρυνοκίνητο βαλλιστικών πυραύλων (SSBN)  Alexander Nevsky, κλάσης Borei, 3 υποβρύχια κλάσης Delta III SSBN, 5 πυρηνοκίνητα πυραύλων cruise (SSGN) κλάσης Oscar II, 4 πυρηνοκίνητα επιθετικά (SSN), κλάσης Akula I και 8 συμβατικής πρόωσης κλάσης Kilo.
Ενδιαφέρουσα κρίνεται όμως και η ναυτική Αεροπορία του Ειρηνικού. Ατή περιλαμβάνει αεροσκάφη Tu-22M3 και Tu-142MR/MZ;όπως και μαχητικά MiG-31 τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στην περιοχή την 1η Ιουλίου.
Οι τέσσερεις στραιτωιτκές περιφέρειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων
Η επιθεώρηση περιλαμβάνει τον έλεγχο συνολικά τεσσάρων Στρατιών, την 3η Διοίκηση της Αεροπορίας και της Αεράμυνας, τη Διοίκηση του Στόλου του Ειρηνικού, όπως και τη Διοίκηση των Στρατηγικών και Μεταφορικών δυνάμεων. 
Συνολικά περισσότεροι από 100.000 άνδρες εμπλέκονται στον αιφνιαδιαστικό έλεγχο.
Όπως έχει γίνει γνωστό οι ασκήσεις που συνοδεύουν την επιθεώρηση θα επικεντρωθούν στην συγκέντρωση των δυνάμεων για την πραγματοποίηση ανάπτυξης σε μεγάλες αποστάσεις και μεγάλης κλίμακας
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Αμυνας για την ενημέρωση όλων των ξένων στρατιωτικών ακολούθων αναφορικά με τις έκτακτη επιθεώρηση. Στη φωτογραφία αμφίβια ΤΟΜΠ BTR-82AM της Ανατολικής Στρατιωτικής Διοίκησης σε σημείο συγκέντρωσης.
Αμφίβια ΤΟΜΠ BTR-82AM των Ρώσων Πεζοναυτών ν ενώ ετοιμάζονται για επιβίβαση σε αποβατικά σκάφη.
Το αποβατικό σκάφος του ρωσικού Ναυτικού Peresvet (Project 775M) κλάσης Ropucha II. Το σκάφος έχει μήκος 112,5 μ. μέγιστο πλάτος 15 μ. και βύθισμα 3,7 μ. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων, αυτονομία 11,297 χλμ. και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 10 άρματα μάχης και 200 Πεζοναύτες ή 12 BTR-80 και 300 Πεζοναύτες, ή 3 άρματα μάχης, 3 συστήματα Α/Κ πυροβολικού 2S9 NONA των 120 χλστ., 5 MTLB, 4 φορτηγά και 313 Πεζοναύτες ή εναλλακτικά 500 τόνους φορτίου.
Το  Peresvet και το  Nikolai Vilkov κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Το Nikolai Vilkov είναι αποβατικό κλάσης Tapir Project 1171, έχει εκτόπισμα 3.600 τόνων, εκτόπισμα πλήρες φορτίου 4.700 τόνους, μήκος 112 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 300 με 425 Πεζοναύτες, ή 20 άρματα μάχης ή 40 ΤΟΜΑ ή 1.000 τόνους φορτίου
Το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων Admiral Nevelskoi  ενώ προσεγγίζει την ακτή κατά της διάρκεια της έκτακτης επιθεώρησης
Η έκτακτη επιθεώρηση η οποία λήγει στις 18 Σεπτεμβρίου θα ελεγχθεί και η δυνατότητα συγκέντρωσης στρατευμάτων και υλικού όπως και οι δυνατότητες  μεταφορά τους
Φωτογραφία από την έκτακτη επιθεώψρηση του Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: