Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά


Νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Αίθριος καιρός στην Αττική και τοπικές βροχές στα δυτικά αναμένονται για την Κυριακή
Οι άνεμοι θα πλέουν σχετικά ασθενείς στη χώρα και θα φτάσουν μέχρι τα 6 μποφόρ στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν στη Δυτική Πελοπόννησο.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 19 βαθμών Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κατά τόπους, οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 μ5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 17 βαθμών Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 17 βαθμών Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς πιο χαμηλή.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 19 βαθμών Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 19 βαθμών Κελσίου.
Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, οι τοπικές νεφώσεις στα νότια θα οδηγήσουν σε βροχές στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: