Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ντ.Mπακογιάννη: «Ξέρουν μόνο να φορολογούν τον λαό»


Ντ.Mπακογιάννη: «Ξέρουν μόνο να φορολογούν τον λαό»
22/3/2012 6:57:00 πμ
         (0) (0)

Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία

«Ποιος εγγυάται ότι θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε, ή, έστω, ότι δεν θα μας ταράξουν πάλι στους φόρους, όταν απ’ τη μια μεριά έχουμε «τους επτά της καταστροφής» κι απ’ την άλλη το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που λένε ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν την κρίση και να μείνουμε στο ευρώ και την ενωμένη Ευρώπη, αλλά το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να φορολογούν αγρίως τον λαό;» (Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Real.gr) 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Real.gr εξαπολύει δριμύτατη επίθεση όχι μόνο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ –χαρακτηρίζοντας τους «δυο ανίκανους αδιόρθωτους φορομπήχτες μεγάλους»- αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα λέγοντας:

«Κοιτάξτε γύρω σας: επτά κόμματα είναι «ποικίλες επιλογές καταστροφής», όπως τα αποκαλώ. Κόμματα ουσιαστικώς αντιευρωπαϊκά, ανεύθυνα και δυστυχώς, πολλά απ’ αυτά, και των άκρων. Κόμματα «της δραχμής», χωρίς κανένα αληθινό πρόγραμμα και λύσεις για την κρίση που περνάμε. Απλώς καβάλησαν το κύμα του δικαιολογημένου θυμού των συνανθρώπων μας και επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος.»

Η κυρία Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο φιλοευρωπαϊκό, υπεύθυνο κόμμα που έχει σχέδιο και προτάσεις για να βγούμε από την κρίση» και εμφανίζεται βέβαιη ότι θα εισέλθει στη Βουλή. Και τούτο παρά το ότι – όπως λέει χαρακτηριστικά: «δεχθήκαμε κτυπήματα κάτω από την ζώνη» και «αμέσως μόλις, μια Κυριακή, πέντε έρευνες - είτε κατ’ ευθείαν είτε με αναγωγή - έδειξαν ότι η Συμμαχία μπαίνει στη Βουλή, ξαναέβαλαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως το έκαναν και κατά την εσωκομματική εκλογή». Τέτοιο χτύπημα η κυρία Μπακογιάννη, θεωρεί την υπόθεση με το ένα εκατομμύριο του συζύγου της.

Τη ΝΔ τη χαρακτηρίζει κόμμα «βαθειά συντηρητικό και του οποίου πλέον η πολιτική δεν έχει τίποτα σταθερό». Ως παράταξη δε, η κυρία Μπακογιάννη τοποθετεί τη ΝΔ δεξιότερα της Συμμαχίας.

Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ λέει εμφατικά: «το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε το ξεκίνησε ένας Παπανδρέου προσφέροντας μιαν ευημερία με δανεικά και το «τελείωσε» ένας άλλος Παπανδρέου, τραγικά. Νέμεσις!»

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται μεταξύ άλλων και στα εξής:

Μετεκλογικός ρόλος της Συμμαχίας

«Όποιο ρόλο και να παίξει μέσα στη Βουλή, θα είναι για καλό: Αν μεν συμμετάσχει σε κυβέρνηση θα το κάνει μόνον με εγγυήσεις μεταρρυθμίσεων, όχι άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων. Αν πάλι δεν συμμετάσχει στην κυβέρνηση θα είναι η μόνη σοβαρή αντιπολίτευση, ώστε η αντιπολίτευση να μην μονοπωληθεί απ’ τις δυνάμεις οι οποίες - για τον δικό της λόγο η κάθε μια - λοξοκοιτάζουν προς τη δραχμή και, ουσιαστικά, προς την καταστροφή».

Επιστροφή στην ΝΔ 


«Άλλοι έφτιαχναν κόμματα στο παρελθόν απλώς ως «όπλα» για να διαπραγματευθούν την επιστροφή τους στη ΝΔ! Τα στελέχη μας (κατά 90% άνθρωποι που πρωτοέρχονται στην πολιτική) κι εγώ δεν ανήκουμε σ’ αυτήν την κατηγορία! Εμείς εκφράζουμε μια σοβαρή και πλήρως υπαρκτή πολιτική τάση στην ελληνική κοινωνία: την επιλογή της ελευθερίας και της δημιουργίας».

Πολυκερματισμός της κεντροδεξιάς 

«Η κεντροδεξιά είναι μια θεμελιώδης, μια βασική ιδεολογική συνιστώσα του κέντρου, που συνδυάζει και στοιχεία του πιο φιλελεύθερου κομματιού της «δεξιάς». Αυτές είναι οι σοβαρές πολιτικές οριοθετήσεις και όχι εκείνες που, από επιπολαιότητα ή άγνοια, γίνονται στα καφενεία ή σε ορισμένα ΜΜΕ!
Έτσι, εκ δεξιών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κεντροδεξιά - με χίλια ζόρια - είναι μόνο η ΝΔ. Στη «Χρυσή Αυγή» είναι φασίστες οι άνθρωποι! Με την κεντροδεξιά έχουν τόση σχέση όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Ο ΛΑΟΣ, μετά από κάμποσες «κωλοτούμπες» ξαναπίνει νεράκι απ’ την δροσερή πηγή της ακροδεξιάς. Πολύ φυσικό: όπως έστρωσε έτσι και τελικά κοιμάται. Όσο για το κόμμα Καμμένου, ήταν αναμενόμενο μεν οι άνθρωποι να αντιδράσουν όπως αντέδρασαν μετά από δύο χρόνια «Ζάππεια» και τα άλλα θαυματουργά του κ. Σαμαρά! Οι θέσεις τους όμως πολύ, μα πολύ, δύσκολα θα τους κατέτασσαν στην κεντροδεξιά. Αυτά τα τετριμμένα ψευδο-εθνικιστικά, κατά τη γνώμη μου, ενώ ομιλούν για «εθνική υπερηφάνεια» κλπ, κατά βάθος διδάσκουν τον λαό να μην έχει αυτοπεποίθηση και να θεωρεί ότι είναι διαρκώς «θύμα σκοτεινών δυνάμεων», συνωμοσιών κ.ο.κ - και άρα όχι κύριος της τύχης του»

Παπαδήμος και μη πολιτικός στην Πρωθυπουργία 

«Το δείγμα γραφής που έδωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι της συνεχούς υπονόμευσης της κυβέρνησης που συμμετείχαν. Συγκυβερνούσαν αρνούμενοι την πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι ο κ.Παπαδήμος ανταποκρίθηκε, σε έναν αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, την περιορισμένη αλλά καίρια αποστολή που του ανέθεσαν τα τρία κόμματα. Όσο για το ποιος θα επιλεγεί ως πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, όπως και το είδος της κυβερνητικής συνεργασίας θα το αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του. Όλα τα άλλα είναι εικασίες».

Υπόθεση 1 εκ. του Ισ. Κούβελου


«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια! Αμέσως μόλις, μια Κυριακή, πέντε έρευνες - είτε κατ’ ευθείαν είτε με αναγωγή - έδειξαν ότι η Συμμαχία μπαίνει στη Βουλή, ξαναέβαλαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως το έκαναν και κατά την εσωκομματική εκλογή. Οι ίδιοι λένε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ούτε με το πόθεν ούτε με το έσχες του άντρα μου δεδομένου ότι τα χρήματα είχαν και δηλωθεί αλλά και η προέλευσή τους ήταν γνωστή. Τελικά ας βάλουμε στο Σύνταγμα ένα άρθρο που να λέει ότι για να εκλεγεί κανείς βουλευτής πρέπει να είναι ορφανός, ανύπαντρος και άκληρος!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: