Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Η WSJ δικαιώνει το Ολυμπία υιοθετώντας ακόμα και τον τίτλο του άρθρου για το πλεόνασμα!

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 24, 2014
image
Μετά το Ολυμπία και Το ΧΩΝΙ η Wall Street Journal ξεσκεπάζει τα ψέματα του πλεονάσματος!
Στις 16 του Μάρτη το Ολυμπία δημοσίευσε τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα βγήκε με όρους Σημίτη! Greek statistics δηλαδή! Ενδεικτικός ο τίτλος που είχαμε χρησιμοποιησει: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με μεθόδους Σημίτη η δημιουργία του “πρωτογενούς πλεονάσματος”!
Την περασμένη Κυριακή 20 Απριλίου, Το ΧΩΝΙ πήρε την
σκυτάλη: η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα το 2013 είχε πρωτογενές έλλειμμα 15,887 δισ. ευρώ! Τρεις μέρες μετά (Τετάρτη 23 Απριλίου), η Wall Street Journal -σε άρθρο της με τίτλο «Κι άλλα Greek Statistics;»- τονίζει ότι «το πρωτογενές ισοζύγιο είναι ένα ΕΛΛΕΙΜΜΑ 16 δισ. ευρώ ή το 8,7& του ελληνικού ΑΕΠ»!
Η Wall Street Journal  -προφανώς- δεν εξαρτά τη βιωσιμότητά της από την κυβέρνηση Σαμαρά (όπως τα ελληνικά media στην συντριπτική πλειονότητά τους).
Ο ιδιοκτήτης της Wall Street Journal –προφανώς- δεν είναι μεγαλοεργολάβος του ελληνικού Δημοσίου, που επιδιώκει να πάρει μέρος των ξεσκισμένων ιματίων της χώρας (όπως οι περισσότεροι Έλληνες μεγαλο-καναλάρχες).
Οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal –προφανώς- δεν έχουν εντολή να κλείνουν τα μάτια στα στοιχεία και να πιστεύουν ΜΟΝΟ τους Έλληνες υπουργούς, ακόμη και αν λένε το μεγαλύτερο ψέμα.
Για αυτό –προφανώς- η αμερικανική εφημερίδα χθες κυκλοφόρησε με τίτλο «Και άλλα greek statistics»; 
Η αμερικανική εφημερίδα εντοπίζει τη μαθηματική αλχημεία Σαμαρά σχετικά με τα 19 δισ. ευρώ των τραπεζών, που αφαιρεί η ελληνική κυβέρνηση από τον υπολογισμό του πρωτογενούς αποτελέσματος, και καταλήγει στο πραγματικό οφθαλμοφανές ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ των 15,887 δισ. ευρώ.  
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, από την άλλη πλευρά, θεωρούν ότι είναι πιο «δεοντολογικό» (και πιο ασφαλές για τη δουλειά τους προφανώς) να μην κοιτάνε τα νούμερα και τα επίσημα στοιχεία αλλά να αρκούνται σ’ αυτά που τους λέει ο κάθε Σταϊκούρας.
Εξαίρεση αποτελεί η Ελευθεροτυπία, που κυκλοφόρησε σήμερα (Πέμπτη) με τίτλο: «Λογιστικά κόλπα για να μην καταρρεύσει το success story – ΈΛΛΕΙΜΜΑ 15,8 δισ. η Eurostat. Πλεόνασμα 3,4 δισ. η τρόικα. 
Την περασμένη Κυριακή -3 μέρες πριν τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων- Το ΧΩΝΙ βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το πλεόνασμα Σαμαρά είναι έλλειμμα 15 δις. ευρώ». 
Την Τετάρτη, 23 Απριλίου, η Eurostat δημοσιοποίησε τα επίσημα στοιχεία της χώρας. Αναγράφεται ρητάδημοσιονομικό έλλειμμα 23 δισ. ευρώ. Αναγράφεται ρητά ότι οι τόκοι που πληρώσαμε το 2013 είναι 7,222 δισ. Άρα, το πρωτογενές αποτέλεσμα της κυβέρνησης Σαμαρά είναι 23,109 – 7,222 = 15,887 δισ. ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: