Βαράει διάλυση του Υπουργείο Οικονομικών καθώς σταματάει πλέον και η έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας προς τους πολίτες δίνοντας ένα ακόμη χαστούκι στην σμπαραλιασμένη Οικονομία της χώρας.
Στελέχη του Υπ. Οικονομικών αποδίδουν στον Χάρη Θεοχάρη το μπουρδέλο που επικρατεί με το ΕΝΦΙΑ και το TAXIS.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει χάσει την μπάλα ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα από το 3ο μνημόνιο.
Ηδη σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ η Τρόικα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ελλάδα πριν το 2016 (2050 και βλέπουμε λέμε εμείς).
Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στον ΕΝΦΙΑ καθώς μετά το «πάγωμα» των επιστροφών από το φόρο εισοδήματος, μπλοκάρεται και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας έως ότου ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του φόρου ακινήτων.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η φοορολογική ενημερότητα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών μπλοκάρεται αφού υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ, καθώς η εκκαθάριση του φόρου έγινε στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, έως ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του νέου φόρου, όσοι φορολογούμενοι λαμβάνουν επιστροφή από το φόρο εισοδήματος δεν μπορούν να την εισπράξουν εάν δεν πληρωθεί πρώτα ο ΕΝΦΙΑ.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διόρθωσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ στους πάνω από 4.000 οικισμούς όπου πολλαπλασιάστηκαν οι αξίες των ακινήτων.