Tην ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το Μεγάλο Αυγουστιάτικο Πάρτυ της Διαπλοκής με την κυβέρνηση και τουςΣαμαρά-Βενιζέλο να μοιράζουν στους νταβατζήδες τα φιλέτα και να νομοθετούν υπέρ τους, η Αντιτρομοκρατική ανακαλύπτει την γιάφκα του Μαζιώτη ενώ ετοιμάζεται να συλλάβει-ζωντανό ή νεκρό- και τον παλαβό Χριστόδουλο Ξηρό ώστε το ΤΑΙΠΕΔ και οι Νομοθέτες του καθεστώτος να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους.
Eίναι η στιγμή που ο Κόκκαλης προσφέρει 5 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει το Ιπποδρομιακό Στοίχημα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ-όσα μια βίλα στη Μύκονο δηλαδή. Είναι η στιγμή που ο Μπόμπολας με τα ιλιγγιώδη χρέη των θαλασσοδανείων επιχειρεί να συγχωνευθεί με τον εξίσου χρεοκοπημένο ΔΟΛ ενώ οι υπόλοιποι μηντιάρχες απαιτούν διαγραφή των κόκκινων δανείων τους.
Ο Σαμαράς βλέποντας το τέλος να πλησιάζει απειλητικό με το ρωσικό εμπάργκο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις γενικότερα να απειλούν να ανατινάξουν στην κυβέρνηση των κρατιστών της Κολομβίας των Βαλκανίων δίνει τα ρέστα του στη διαπλοκή.
Με αγχωμένο, άτσαλο τρόπο, δίχως καν η κυβέρνηση να κρατάει τα προσχήματα.
(Σε λίγο η συνέχεια...)